Rim Nassour, Lazokia Beauty Zone

I Motala gjorde hon verklighet av sina drömmar.

I Motala hittar vi Rim Nassour, en mycket modig nyföretagare.
2016 kom hon till Sverige ifrån Syrien. Två år senare öppnade hon dörrarna till Lazokia Beauty Zone. Då hade hon gått en intensivkurs i svenska på sex månader. Med sig i bagaget från Syrien hade hon utbildningar för att kunna erbjuda olika slags skönhetsbehandlingar. Hon hade också drivit en egen salong. Nu var det dags att starta på nytt i Sverige.

Det var inte helt lätt, förutom att lära sig det nya språket och sitt nya hemland, nu skulle hon också lära sig vad som gäller när man driver eget i Sverige. Dessutom så fick hon även jobba med en hel del kulturella motsättningar då många av hennes landsmän inte tyckte att hon som kvinna skulle driva eget.

På Lazokia erbjuder hon kunderna behandlingar som klassisk massage, hårborttagning, vax och hårvård, microneedling och Synergi+. Redan från start investerade hon i maskiner så att hon kan erbjuda t ex ansiktslyft och lyft av ögonlock med ultraljud och Accorbehandling istället för kirurgiska ingrepp.

Efter ett år som företagare kom pandemin. En tuff smäll då många kunder var oroliga på grund av smittspridningen. Som ny företagare så fanns ju inte så mycket upparbetade resurser.

Inget stoppade Rim. Hon genomförde åtgärder för att minimera riskerna med smittspridning på salongen. Gjorde rutiner kring bokningar så att kunderna kände sig trygga i att komma dit.

Tiden som hon var korttidspermitterad så passade hon på att läsa ekonomi och bokföring för att stärka sin kompetens som företagare.

En grym förebild som skapar sysselsättning för sig själv och för andra!