Johan Lundgren Natt och Dag, Göteborgsregionen

“Som mentor behöver du tänka på vilken roll du ska inta, hitta balansen mellan att coacha och att komma med råd. Vad behöver de för att komma vidare mot sina mål!”

Johan Lundgren Natt och Dag har lång erfarenhet av eget företagande då han drev reklambyrå. Varumärkes- och positioneringskonsult, delägare och styrelseledamot i ett antal mindre företag.

Hur kom det sig att du blev mentor hos NyföretagarCentrum och varför ska man bli mentor?

Genom en bekant. Efter jag sålt reklambyrån hade jag tid över och och då är det ju fantastiskt att kunna dela med sig av erfarenheter och perspektiv till andra entreprenörer. På så sätt bidrar man till samhället samtidigt som det är personlig utveckling för sig själv.

Jag brinner för att hjälpa engagerade människor nå sina mål och ha roligt på vägen. Man lär sig mycket i relationen med sin adept.
För egen del har mentorskapet gett mig andra perspektiv på olika typer av frågor.

Vad är viktigt att tänka på när man kliver in i en mentorskapsrelation?
”För mentorn att vara coach snarare än rådgivare, det gäller att hitta balansen mellan coachning och råd, och för adepten att lyssna in mentorn men ändå fatta sina egna beslut. Själv söker jag ordentligt efter en tydlighet i vad det är entreprenören vill ha hjälp med och hjälper dem att hitta sina egna lösningar framåt.” 

Johans tips till dig som startar:

Bara gör:). Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig så bara börja.!