Anton Frej, Ronneby

“Ta hjälpen som erbjuds här, ett par nya ögon eller bollplank kan ta ert företag till platser ni själva inte tänkte var möjliga..”

Hos NyföretagarCentrum Ronneby hittar vi Anton Frej. Anton driver ett filmproduktionsbolag, Frej Creative, i Karlshamn och erbjuder allt från cinematiska drönarfilmer till detaljrika produktreklamer som fokuserar på att framhäva företagets varumärke och förmedla deras budskap.

Varför blev det eget företagande?

Jag hittade mitt intresse för digitalt kreativt skapande i väldigt tidig ålder och sedan dess har det varit en självklarhet för mig att driva eget. Jag måste få ha den frihet det ger till mitt skapande.

Hur kom det sig att du blev mentor hos NyföretagarCentrum? ”Jag gick en sommarkurs under mina studier på Blekinge Tekniska Högskola som var med NyföretagarCentrum. Jag hade stor hjälp av dem och framförallt fick jag stor hjälp när jag själv var med i deras mentorprogram efter sommarkursen. 

Vad är det bästa med att vara mentor?

Jag har alltid tyckt om affärsutveckling och problemlösning vilket man får diskutera massor när man är mentor. Sen ser jag det lite som mitt sätt att ge tillbaka för den hjälpen jag själv fick ta del av.

Det är ju också lärorikt för mig som mentor också. Man stötter på adepter med industrier där man kanske inte är så insatt, men tack vare att jag är helt ny för branschen så kan jag komma med intressanta perspektiv.

Vad ska man tänka på när man går in i mentorskapet?

Ibland är administrativa saker viktigt. Tänk t ex på att alltid boka nästa möte i slutet av sessionen, får man inte in det i kalendern så händer det inte. 

Sen ska man se till att det man pratar om, faktiskt blir gjort och satt i praktiken!