Behöver man verkligen en företagsförsäkring?

Ja, detta kära tvisteämne, som många nog tyvärr bortser från när de startar sitt bolag.

”Jag ska ju bara sälja strumpor i en webbshop, inte behöver jag en försäkring.”

”Jag ska ju bara hålla kurser i ett specifikt ämne, inte behöver jag en försäkring.”

”Jag ska ju bara jobba som trädgårsmästare i folks trädgårdar på sommaren och skotta snö på vintern, inte behöver jag en försäkring.”

”Jag ska ju bara handleda människor i att hitta sin inre styrka, inte behöver jag en försäkring.”

Och så vidare, och så vidare. Om man ens berör tanken på en företagsförsäkring avfärdas den nog ganska snabbt i väldigt många fall, det är iallafall min erfarenhet och reflektion – och det kan nog vara en ganska farlig handling…!

Vad händer om du får en jättestor kund på dina strumpor som påstår att de inte håller måttet? Eller om en kursdeltagare använder det du lärt ut, kopierar rakt av i sin egen verksamhet? Eller om missförstånd sker mellan dig och kunden, och du hugger ner det där äppleträdet, som visserligen hade sett sina bästa dagar, men hade ett affektionsvärde för husägaren eftersom vederbörandes farmor och farfar planterat det när de flyttade in? Eller om en klient verkligen bråkar och slår bakut och inte tycker sig fått någon som helst hjälp med att ”hitta sin inre styrka”?

Det finns många fallgropar där vi tidigare (som anställda då tänker jag) varit väldigt vana vid att det finns en försäkring i företaget, vi går till jobbet och gör vårt bästa och går något fel behöver vi inte oroa oss så mycket för konsekvenserna…

Och visst är vi i Sverige inte så stämningsgalna som ett visst land i väst, men det kan ändå vara skönt att veta att man har någon i ryggen.

Sen finns det ju mer att fundera på. Du. Dig själv. Vad händer om du blir sjuk? Du kanske behöver se över ditt eget behov av exempelvis sjukvårdsförsäkring. 

Reser du i jobbet? Här finns också en risk för en slentriantanke – hemförsäkringen täcker ju vid resor. Men hur ställer sig hemförsäkringen om du reser i jobbet…?

Vad händer om du glömmer datorn på tåget? Du har gått av i Västerås men tåget fortsätter till Stockholm i rasande fart…

Så jo, snälla, ta kontakt med försäkringsbolag som erbjuder företagsförsäkring. Prata med dem, rådgör. Hör vad de kan erbjuda. Du hittar också direktlänkar till vår samarbetspartner Länsförsäkringar Älvsborg här intill.

Det kan vara det klokaste du gör! (Förutom att starta företaget då! 😉 ) Så gör det nu. Skulle du väl hamna i en situation där du behöver en kan det vara för sent…

Vår samarbetspartner:

…ytterligare en fluga i samma smäll?

Att vår samarbetspartner Länsförsäkringar Älvsborg sysslar med försäkringar är ju ganska uppenbart genom namnet.

Föreningen Företagarna i Mark gör det INTE, men genom ett medlemskap i Företagarna finns många fina förmåner att ta del av, där finns också ett samarbete med ett försäkringsbolag. Kan vara värt att kolla in i alla fall kanske?

Klickar du på bilden eller den här länken kommer du till Företagarnas medlemsförmåner!