3 tips från Cecilia Ryegård

Cecilia Ryegårds 3 tips
• Tro på dig själv! Låt andra utmana dina tankar men om du har bestämt dig för att köra på din idé så lyssna mer på dem som stärker dig i din målsättning. Gör något du verkligen brinner för. Du får räkna med många timmar men arbetar du med din passion så märker du inte det! Våga tänka större också. Fundera på, hur kan jag göra den här idén skalbar? Ibland kan det vara tungt. Tänk då på att många av världens mest lyckade entreprenörer under sin företagsresa ibland varit minuter ifrån en katastrof!
• Gå från ord till handling. Få saker att hända. Det är ofta bättre att göra något än att inte göra något alls. Hellre prova och tänka om ifall det blir fel och lära sig av det. Många analyserar ett affärsupplägg i oändlighet, sedan inträffar ändå något helt annat som inte fanns med i analysen. Därför: Bli duktig på att anpassa dig efter verkligheten.
• Odla dina nätverk. Både affärsmässigt och utvecklingsmässigt för dig som person. Bli duktig på att skapa kontakter och intressera dig för andra. Kontakter är en väldigt stor del i om man lyckas. Våga ställa ”dumma” frågor, bättre att vara dum för stunden än dum hela livet. Det kan ofta vara så att fler undrar samma sak men frågan blev aldrig ställd. Var prestigelös och våga visa att du inte kan allt.

Cecilia Ryegård är serieentreprenör. Hon har grundat 5 aktiebolag som hon driver och äger/deläger idag. Ett av dem är Agrovektor, som är moderbolaget och det första hon startade. Andra är Foodchain by Blockchain som sysslar med mjukvaruutveckling för spårbarhet i livsmedelssektorn och Extended Energi som säljer solceller och frekvensbalanseringstjänster. Koncernen omsätter idag 37 miljoner kr. Cecilia drivs av att förverkliga visioner. Hon vill gärna vara delaktig i att göra skillnad för saker hon brinner för samt skapa affärer och kommersiella möjligheter inom detta. Företagandet innebär att ha frihet att kunna göra saker på sitt sätt. Cecilia är också ledamot i NyföretagarCentrum Lidköpings styrelse.