Från Sudan till Sverige: En Afrostilikon erövrar världen

Osha Adil Sied, grundare och VD Oshas Sweden

Hon är expert på afrohår, säljer egendesignade smycken och hjälper kvinnor i hemlandet Sudan att kunna försörja sig själva.
– Det är viktigt för självkänslan att jobba och tjäna egna pengar, säger Osha Adil Sied.

Osha Adil Sied är en inspirerande entreprenör med rötterna i Sudan och visionen att förändra liv. Efter att ha flytt från sitt konfliktdrabbade hemland till Sverige för drygt tio år sedan, har hon inte bara etablerat sig som en framstående frisör med expertis inom afrohår, utan också som en skicklig smyckesdesigner och en mentor för kvinnor från Sudan som strävar efter ekonomisk självständighet.

Osha’s resa mot framgång har inte varit enkel. Från att lära sig det svenska språket till att navigera genom det komplexa affärsklimatet, har hon övervunnit hinder med enastående uthållighet och passion. Nyckeln till hennes framgång? En stark vilja att aldrig se problem, utan snarare möjligheter, och en ständig strävan efter kunskap och innovation.

Genom stöd från NyföretagarCentrum Gästrikland har Osha inte bara fått den vägledning och rådgivning hon behövde för att etablera sitt företag, utan också möjligheten att utveckla sitt varumärke och expandera internationellt. Genom en engagerad online-community delar hon inte bara sina kunskaper om hårvård utan också sina egna produkter, inklusive en innovativ plattång speciellt utformad för afrohår.

Men det stannar inte där. Medan Osha fortsätter att växa och utveckla sitt företag, strävar hon också efter att göra en verklig skillnad i världen. Genom att öppna utbildningscenter för kvinnor runt om i världen vill hon inte bara ge dem verktygen för ekonomiskt oberoende utan också inspirera dem att följa sina drömmar och skapa en bättre framtid för sig själva och sina samhällen. Osha Adil Sied är en symbol för mod, uthållighet och framgång. Hennes berättelse är inte bara en inspirationskälla utan också en påminnelse om att inget är omöjligt för den som vågar drömma stort och arbeta hårt för att förverkliga sina mål.